Om os

gaven til dem, der har vundet alt

Sportsfolk får en medalje, når de vinder. Nogle får en bonus for et flot resultat. Andre belønner sig selv med en ny lækker frakke eller tasken, de så længe har drømt om. Men hvad giver du til én, der har klaret sig godt igennem en svær udfordring, en krise eller en vild udviklingsproces?

Jeg syntes, at vi manglede en gave med en lidt dybere mening. En gave, du kan give til din familie, dine børn, din ven, til dig selv eller til en medarbejder, der gør en særlig indsats. Et symbol på nærvær, fokus og omsorg – og på den enorme taknemmelighed, vi fyldes med, når vi pludselig en dag erfarer, at vi havde styrken til at komme igennem vores udfordring.

Derfor har vi lavet nots.

nots by heckmann

nots er et råt unisex-smykke, designet og produceret i Danmark, udført i Sterlingsølv 925, diamanter a 0,03 karat og stærk sejlertråd.

Vi har hentet inspiration fra de gamle søfolk på havnen og deres fortællinger om savn og usikkerhed på de store have. Vi har skelet til tidligere tiders ro og enkelhed og skabt et symbol på nærvær, omsorg, taknemmelighed og styrke. Med de 4 egenskaber i rygsækken kan vi nemlig klare alt.

Hver egenskab er symboliseret med en lysende klar diamant på armbåndets sølvled, og vi, der bærer smykket, er bundet sammen af vores historier. Vi har alle sammen været igennem noget stort. Det er et kvalitetsstempel på, at du er en fighter, der har klaret dig på trods af modgang.

Designer Emilie Heckmann har samtidig skabt et symbol, der hylder nærværet, nuet og den ro, som mange savner i dag – hvor flygtighed, tempo og det sidste nyeste, nye-nye, ofte bliver fremstillet som målet. Tingene behøver ikke altid at gå så stærkt.

Om designet fortæller Emilie Heckmann:
”Tilbage i tiden bar søfolkene altid en speciel armlænke om håndleddet, som de brugte til at sikre sig selv med, når de klatrede i masterne. Et simpelt værktøj, som udviklede sig til at være en fast del af deres ’uniform’, og som endte med også at være et symbol på nærhed og samhørighed med familien på land. Selvom de var langt væk hjemmefra, vidste de altid, de var elsket og værdsat”.

nots er en genfortolkning af symbolet i sejlertråd og klassisk sølv, men stadig med de stærke gamle knob. Følg med i vores arbejde på vores blog, på facebook og på Instagram – og del gerne dine egne billeder på #notsbyheckmann.